rackarunge

Direktlänk till inlägg 15 mars 2013

Magsjuka....

Av Emmelie Larsson - 15 mars 2013 12:50

Min älskade lilla fjärt, min lilla dåre har ju varit dålig. Natten till lördagen så var vi ute två ggr för att bajsa, det var lite löst men inget märkvärdigt eftersom jag tänkte att det kunde vara ifrån märgbenen hon ätit.

Lördag morgon allt okej och hela dagen lika så. En aning "lugnare" än vanligt enligt min mamma som passade Olga medan jag jobbade.
När jag och Mika kom hem från jobbet så var Olga hemma 3h innan vi skulle på fest. Skulle ge henne middag och hon total vägrade att äta. Tittade knappt på maten och de är inte likt Olga. Hon älskar mat!!
Märkte att hon var lite seg och ynklig. På natten sov hon hos mamma som fick gå ut mitt i natten när de helt enkelt bara spruta ur rumpan på lilla Olga. Hon bajsa ner golvet hos mamma då de inte hann ut. Runt 10 på morgonen vart det lugnt åt ändens håll. Men hon var seg, låg och fick svälta. Drack ingenting på hela dagen förrän jag kom hem vid 16.30 Då piggna hon på sig rätt bra ändå så vi beslutade att avvakta och få henne att dricka mer.

Måndag morgon, migrän!
Olga verkade stabil så provade att ge lite morotspuré och det stannade. Ringde veterinärkliniken och kollade vad jag skulle ge. Bestämde för att köpa veterinär mat som är skonsam för magen samt CanikurPro. När vi kom hem chillade vi i soffan hela dagen. Olga fick tre måltider utspritt under dagen. Ungefär vid 16 tiden så kom de ut igen... *suck*.
Pratade med kliniken igen och skulle svälta henne men prova ge canikur på kvällen. Det fick hon och de kom ut igen. Svalt till frukosten och natten var lugn. Halv morotspuré burk på tisdags morgonen och lite mat. Gick sådär, det kom ut. Eftersom hon åt sista gången kl 12 på lördagen och första gången kanske vid 12 på måndag så har hon svält länge redan så kroppen borde ta emot lite mat men nej.

Tisdag em åkte vi till veterinären och hon får 1L vätska i nacken via dropp och någon sörja via munnen. Hinner bara kliva ur bilen när vi kommer hem så spyr hon men var nog inte så konstigt när man blivit tvångsmatad med sörja ;). Väntade lite mer än två timmar sen började vi med 1mtsk mat i timmen. Hela tisdagen. När vi var på kliniken så var vi i samma rum som Zeb avlivads i och de satte igång hjärtat i en rasande fart. Migrän ggr dubbelt och illamående. Samt ett knä som börjat strula och skrika av smärta tidigare på dagen.
Hela onsdagen var det samma procedur, 1mtsk mat i timmen och se till att hon dricker. Hon har gått ner något kilo nu min lilla fjärt!

Natten till torsdag spydde hon, men vet inte varför. Hon var hemma med Mika igår då jag jobbade. Hela dagen var lugn med normalt bajs ;). Och fick i henne mat och vatten. Nu har vi ökat dosen mat lite. Men det går långsamt framåt så vi hoppas hon äter upp sig lite snart igen. Spinkiweiler!

Fy vad orolig man blir när ens små mår dåligt. Migränen jag fick är säkerligen pga oro, stress och nervositet över att hon mådde dåligt.

Må fjärten bli helt frisk nu.


 
 
Ingen bild

Sofia, Doris och Lycka

15 mars 2013 23:39

Hoppas lillfjärten får vara frisk nu! Det där med magpaj är ingen rolig historia!
Kram på er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmelie Larsson - 1 april 2018 10:17

Tänk att denna kille snart fyller 4 år. Vad tiden går fort fram! Nu har spårsäsongen dragit igång lite mer då snön börjat försvinna rejält och nästan helt på många ängar! Hur underbart! Alla bilder fotade av Josefine Malmström ...

MT

Av Emmelie Larsson - 27 mars 2018 20:40

Zathungens Hyzz har genomfört MT med godkänt resultat och har nu rätt till titeln KORAD! Exteriören körde vi i somras och godkända även där. Så roligt!! Hyzzens visuella protkoll läggs in nedan. Annars får ni kolla på hunddata! __________...

Av Emmelie Larsson - 2 mars 2018 14:34

MinifinderAtto ®Vi har testat denna smidiga och enkla lilla gps-sändare för husdjur ett tag nu, den är från Minifinder.se ! Den följer enkelt med på våra promenader i skog och mark och är väldigt smidig!Minifinder Atto är kopplad till en app i tele...

Av Emmelie Larsson - 20 juni 2016 17:49

Förra veckan blev den "lilla" kelpiepojken 2år. Jösses så tiden gått fort. Känns som jag hämtade honom för några veckor sedan. 14 juni 2014 föddes den lilla Zathungen. Han är verkligen en rolig pojke. Vi förstår varandra bättre och bättre för var...

Av Emmelie Larsson - 31 maj 2016 11:53

Hyzzen älskar verkligen att simma i poolen nu. Helt lyrisk varje gång vi kommer dit. Just nu simmar han 2ggr i veckan då Olga har paus. Annars simmar han vanligen 1 gång i veckan. Så fort vi kommer in på simmet så springer han fram till hyllan dä...

Presentation


En blogg om rottweilerbruden Olga född 120820 samt vår nya pojke Hyzz, en Australian Kelpie född 140614.

Följ vår vardag och våra äventyr i text och bilder :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards