rackarunge

Direktlänk till inlägg 12 mars 2014

Artroskopi bogled...

Av Emmelie Larsson - 12 mars 2014 17:07

Några visste att Olga skulle opereras. Några visste datum och vart, och andra inte någonting alls.

De två förra atroskopierna har varit i varsin armbåge för FCP. Nu skulle vi göra atroskopi i bogleden för OCD (osteochondros).

Olga var lindrigt besvärad på höger armbåge när hon kände igenom och bogen var utan anmärkning!
Vänster armbåge var besvärad vid rörelse och Palpering och även bogleden reagerade hon i. Triceps på vänster sida var väldigt öm!

När de öppnade i bogen så hittade de ingenting alls på ledytorna. Det var rent. Brosket var friskt och likaså bicepssena, subskapularis sena och de inre ledbanden. Ni får googla om ni vill förstå ;).

Några har frågat om hon inte var röntgad i bogen, eftersom de inte fann någonting. Jovisst var hon det, på plåtarna syntes något i bakkant utav skapula (skulderbladet) och nu vet jag inte exakt va de sa för jag kommer inte ihåg allt haha. Men troligen var det någon konturstörning som gjorde detta, att man såg någonting. Jag är i alla fall glad att man tagit dessa röntgen plåtar (sist vi var där) och att vi faktiskt kollat upp och kollat att det är rent. Alla vart förvånade över att det var rent ;)
Är väldans glad att vi slapp iaf en OCD diagnos. Tycker FCP i armbågar och artros i två tår räcker.

Triceps är alltså boven nu, att hon är väldigt öm och irriterad. Triceps började ju bråka i januari vad vi vet och därifrån har jag gett massage mm. Nu är det en månad sträng vila och koppeltvång eftersom de gjort en atroskopi i bogen, eller ja, de har ju öppnat och kollat in snabbt men inte rört om massor så ingen extrem operation men det kräver ändå att rehabilitera eftersom man pillat på leden och så.
Om två veckor är det återbesök hos vår sjukgymnast och då hoppas jag på klartecken för art börja traska igen för att få igång bogen bra!

Vi kommer troligen köra laser ett tag till sen men mer inriktat på triceps och armbågar nu. Vi ska få bukt med detta och sen ska hon äntligen bli friskförklarad hoppas jag! :)

Är så otroligt glad och tacksam. Äntligen vände de. En triceps som strular är lättare att fixa än en helt opereras bogled. En liten nyhet efter allt strul vi haft. Och jag är så himla glad att jag gjort denna resa tur och retur till Östersunds djursjukhus två gånger. Ena gången endast för kolla igenom och röntga och få ett utlåtande. Och nu detta. Otroligt bra bemötande ifrån alla och en ortoped/kirurg som verkligen lyssnar, engagerar sig och bryr sig om både hund och ägare på alla sätt som går. Som tar sig tid för sina patienter och verkligen finns där, hela tiden.

Vill ni ha en bra ortoped och en bra kirurg så finns det ingen annan jag skulle rekommendera än just, Sophie Gäfvert.

I väntan på ortoped

Väntan på att åka hem efter op.

Såhär ser vi ut

Trött tjej med "kanelbullens dag" tröja som skydd!

Trött!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmelie Larsson - 1 april 2018 10:17

Tänk att denna kille snart fyller 4 år. Vad tiden går fort fram! Nu har spårsäsongen dragit igång lite mer då snön börjat försvinna rejält och nästan helt på många ängar! Hur underbart! Alla bilder fotade av Josefine Malmström ...

MT

Av Emmelie Larsson - 27 mars 2018 20:40

Zathungens Hyzz har genomfört MT med godkänt resultat och har nu rätt till titeln KORAD! Exteriören körde vi i somras och godkända även där. Så roligt!! Hyzzens visuella protkoll läggs in nedan. Annars får ni kolla på hunddata! __________...

Av Emmelie Larsson - 2 mars 2018 14:34

MinifinderAtto ®Vi har testat denna smidiga och enkla lilla gps-sändare för husdjur ett tag nu, den är från Minifinder.se ! Den följer enkelt med på våra promenader i skog och mark och är väldigt smidig!Minifinder Atto är kopplad till en app i tele...

Av Emmelie Larsson - 20 juni 2016 17:49

Förra veckan blev den "lilla" kelpiepojken 2år. Jösses så tiden gått fort. Känns som jag hämtade honom för några veckor sedan. 14 juni 2014 föddes den lilla Zathungen. Han är verkligen en rolig pojke. Vi förstår varandra bättre och bättre för var...

Av Emmelie Larsson - 31 maj 2016 11:53

Hyzzen älskar verkligen att simma i poolen nu. Helt lyrisk varje gång vi kommer dit. Just nu simmar han 2ggr i veckan då Olga har paus. Annars simmar han vanligen 1 gång i veckan. Så fort vi kommer in på simmet så springer han fram till hyllan dä...

Presentation


En blogg om rottweilerbruden Olga född 120820 samt vår nya pojke Hyzz, en Australian Kelpie född 140614.

Följ vår vardag och våra äventyr i text och bilder :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards