rackarunge

Senaste inläggen

Av Emmelie Larsson - 15 december 2014 18:57

Ja igår vart den lilla bruna valpen hela 6 månader gammal!! Det är helt sinnes ju. Tiden går så otroligt fort, kan inte förstå att han är ett halv år redan. Jösses.
Han växer och frodas hela tiden. Just nu är han ca 47cm hög. Vikten vet jag inte då jag inte vägt honom på väldigt länge. Får se om han växer mer på höjden eller inte, någon cm till kanske ;). Jag vet ju att kelpie är en helt annan ras och en betydligt mindre ras än rottweiler och labradorer. Men ja, jag har inte vant mig helt ännu att han faktiskt inte blir så mycket högre! Huvudet måste dock växa till sig hahaha! Det är väldigt litet emot kroppen och han ser väldigt oproportionerlig ut ibland. Men ja de är ju nu de är i sin "fulålder"!

Nej men det ska bli spännande och se vad det blir av den där valpen. Utseende mässigt och träningsmässigt men framförallt ska det bli otroligt roligt och mysigt (vilket det redan är!) att ha Hyzz i våra liv som en fin familjemedlem och kompis! <3

Han är otroligt(!!) social och älskar människor, sjukt mysig och jätte rolig att träna med! <3

8v liten korv

Ny duschad 6mån pojk igår

Av Emmelie Larsson - 14 december 2014 16:26

Usch vad jag känner mig dålig på att skriva inlägg just nu. Men men, motivationen är rätt låg just nu.

I måndags var vi på rehaben i alla fall. Trasken gick bra. Kort och gott.

Tisdagen var de ingen träning för Hyzz då lektionen var inställd eftersom mer än halva gänget skulle iväg på utbildning/möte eller något sådant :). Så vi firade min mamma istället som fyllde år!

Hyzz växer så det knakar. Måste mäta och väga honom snart! Vore kul att se vad han står på nu. Ena stunden känns han jätteliten fortfarande men andra så ser han så stor ut ^^. Benen växer!

I helgen har jag varit på hundmässan som så många andra hund och kanske några icke hundmänniskor ;).
Igår shoppade jag lite, kollade rottisarna, och lalla runt ett par timmar. Hundarna var med mamma :). Idag var jag där igen några få timmar för att kolla när Elisa och Zews sprang i utställningsringen!

Hemma vid 14.30 så for jag ut i skogen med hundarna så de fick lalla runt bäst de ville. Lyckliga hundar! Nu sover de gott båda två i mitt knä! Tätt intill varandra! <3

Av Emmelie Larsson - 3 december 2014 15:22

Nu var det ett tag sedan igen. Prioriterat annat än bloggen och tappat lite motivation faktiskt. Men nu så kommer ett pluttigt inlägg om någon är intresserad haha!

I måndags hade Olga sin rehab som vanligt, hon var bättre än sist i alla fall vilket är skönt. Hopppas de håller i sig. I måndags började hon även springa i trasken igen då vi fick ta och backa i träningen efter 1månads vila ifrån rehaben pga akuta kastreringen.
Men nu är allt som vanligt och vi köttar på! :)

Hyzz hade sin kurs igår. De går framåt och det är roligt! :) kul att se när polletten trillar ner och se hur han fattar grejerna hela tiden. Är skillnad på kelpie och rottis där ;). Polletten går ner väldigt mycket fortare hon en kelpie än hos rottisen ;).

De har olika fördelar båda två. Hyzz måste öva ännu mer på passivitet. När Olga gick denna kurs var hon yngre vid start, 12v. Hon sov och var tyst så fort vi inte tränade. Men körde järnet när vi skulle va aktiva!
Hyzz är otrolig, piper och har svårt att sitta still i perioder när inget händer ;). Har full fokus när vi tränar och är aktiv men som sagt passiviteten mer prio på! ;)

I övrigt då, jo livet rullar väl på som alltid. Mycket jobb känns det som. Jag är tillbaka på heltid på Ica efter mina 3mån provanställning på hunddagis. Dagiset hade inte mer än 50% tjänst och jag kan inte jobba 12 dagar på rad, ledig 2 sen börja om längre. Kört det i tre månader, jobbat på dagis sen Ica. Ica två dagar i veckan sen varannan helg. Sen har ju även Olga rehab och Hyzz haft kurs. Så vart sena kvällar och tidiga mornar. Mycket mycket bilåkande. Min kropp sa ifrån på sååå många olika sätt. Så Ica heltid igen.

Snart är detta år slut. Överge 2014. Ska bli skönt med ett nytt år. Jag hoppas på ett otroligt positivt och glatt år, utan dödsfall hos djur och människor i min närhet, utan operationer för mina hundar. Håller tummarna för ett friskt och roligt år 2015! :)

Idag är jag hemma från jobbet. Vaknade med dunkande huvud och migrän. Var otroligt yr, kändes som allt i rummet flög omkring, som om jag låg i en guppande båt. Obehagligt och jobbigt. Jag och hundarna tog oss tillslut ut på en 45min promenad och sen har vi vilat hemma!

Fått hundarnas mat för denna månad också. Alltid lika snabb leverans ifrån Zoozoo.com suveräna!

Sötisarna tigger inte alls!

Hundmaten ?

Av Emmelie Larsson - 15 november 2014 21:38

Tänk att den lilla varulven blir hela 5 månader idag! Har gått så himla fort. Han har bott här sen 8e augusti, det är 14v sen, ca 3 månad! Helt galet.

Kommer fortfarande ihåg när jag började kolla in rasen kelpie på allvar. Jag var med Elisa, vi satt i varsin säng och snacka om hunderiet som vanligt. Vilken ras skulle jag vilja ha om jag inte hade rottweiler? Otroligt svårt. Jag älskar rottweiler och jag vill ABSOLUT ha en till, minst! <3

Vi prata om olika raser, kolla igenom massa olika på SKK. Men ändå kom jag tillbaka till kelpie. En ras jag faktiskt aldrig(!) trodde jag skulle skaffa. Jag har alltid gillat de lite större hundarna. Maskulina huvuden, breda skallar och nospartier. Skulle jag inte ha en större hund så ville jag ha tex en Staffordshire terrier, kompakta hundar i mindre format.

Alltid haft lite "svårt" för snipiga huvuden och nosar. Men ändå kom jag in på kelpie. En ras som ändå är mindre i kroppen, inte alls maskulina på samma sätt. Smala ansikten och nospartier. Men vad jag läste mig till och kollade runt så var det en väldigt frisk ras! En frisk ras med mycket motor. En arbetsmyra, en ras som är lätt i kroppen och har bättre förutsättningar att hålla. Det var ärligt min första motivering till rasen. En frisk, lätt (i kroppen) ras.

Olga ÄLSKAR att arbeta och en rottis är en Brukshund som gillar att arbeta. Men de har en annan kropp, tyngre.
En till rottis vill jag absolut ha. Som sagt. Men denna gång valde jag något helt annat. Och jag ångrar mig inte en sekund, än ;).

En Australisk Kelpie. Har flera vänner, barndomskompisar mm som också sagt "trodde aldrig du skulle skaffa en sådan typ av hund, du gillar ju grövre ansikten". Haha och ja, denna gång förvånade jag många ;).

Kommer ihåg bilresan, fyra timmar för att endast fika och hälsa på Ewa-Maria. Kommer ihåg mina kläder jag hade på mig, hur jag kände, mina tankar. Allt. Pirr känslan i magen.
Känslan i magen på vägen hem. När jag kände "det här känns sååå rätt", Ewa-Maria är helt fantastisk, så himla mysig och ödmjuk. En klok, varm och vänlig kvinna. Solsken - så ser jag henne. Varm och strålande som solen. Alltid glad.

Lilla Hyzz vart min hur som helst. Något jag inte trodde på förrän han var HEMMA hos oss. Trots pappret påskrivet, trots jag visste att han skulle bli min så fanns inte känslan där förrän vi var hemma. Han var så liten. Men rund. En levande bajskorv som Elisa sa! Hahaha!

Jag är så sjukt glad att han kommit in i våra liv. Han är en ljuvlig kille. Glad, social, framåt, självständig, samarbetsvillig, träningssugen, nyfiken, busig, gör hyss ;). Och är så ruskigt charmig att man vill äta upp honom.

Det är kul att ha en helt annan ras. Det ska bli ofantligt kul att se vad det blir av honom. Se hur han tacklar olika problem och träning jämfört med Olga. Två olika raser och olika individer. Jag är en nybliven Kelpieägare och försöker lära mig allt möjligt om rasen med tiden. Hur kul som helst!

Olga och Hyzz har väldigt skoj tillsammans. Hyzz älskar att följa efter Olga, att ligga nära henne, att jävlas med henne, att busa tillsammans och ja det mesta.

Zathungens Hyzz, du är en urläcker kille på så många vis. Ska bli ofantligt kul att få ta del av ditt liv. <3

Tack Ewa-Maria för att jag fick äran att förvalta din sälunge. Din lilla Batman. Din lilla dräng. Tack för ditt fina stöd, dina värmande ord och att alltid finns där!

Blandade bilder från första mötet tills idag. I ålders ordning.

5v då vi sågs första gången

Hämtade hem dig!

8v!

Första bilden på alla tre

Andra bilden på alla tre ;)

8v vs 5mån!

Av Emmelie Larsson - 12 november 2014 08:26

Igår började Hyzz och jag på vår andra kurs :). Första vi gick var på 4 tillfällen tror jag, mer valpkurs med hanteringsövningar samt massa roliga lekövningar med olika syften. Givande och roligt! :D

Nu har vi dock påbörjat samma kurs som jag gick med Olga som liten. En tävlingsinriktad valpkurs för Lotta Linusson! Kursen omfattar 10 gånger på 90min vardera.

Igår var alltså första tillfället. Vi var 6st på kursen. Det var sheltie, corgi, pudel, ridgeback och två kelpie (inklusive Hyzz).

Började med teori så hundarna varvar ner och kommer till ro. Sen körde vi lite små övningar i slutet. Hyzz sov hela vägen hem och även väldigt snabbt när vi kom hem. Ska bli väldigt kul att köra kurs en gång i veckan i 10v! :D det blir även lite egentid för mig och grabben och Olga får vila hemma antingen ensam eller med husse. Lite olika!

På kurs! Snart 5mån ung ;)

Trött efter kurs!

Bild av Ida ifrån kennelträffen

Bild av Ida ifrån kennelträffen

Bild av Ida ifrån kennelträffen

Av Emmelie Larsson - 10 november 2014 16:44

Igår var första gången jag träffade Hyzz pappa, Nakkarras Molle!
Hans fullständiga namn är: SE BCH, SE SÖCH, SE UCH Nakkarras Molle.

Molle är född 2007 och jag tycker han var en hel mysig kille. Blivit väldigt grå på nosen, stiligt! <3
En glad och social kille. Fin och ett klokt uttryck.

Pappa Molle är reggad som choklad men Hyzz mamma Ezz och även Hyzz är reggade som röda! :)

Molle har A höfter, 0a på armbågarna och även patella UA samt 1a på skott!

Och 2011 kom han 3a på SM sök och fick representera Sverige på NoM 2011 och tog en 2a plats med fantastiska matte Mai!

Bilderna nedan är tagna med mobilen igår på en Molle som fäller väldigt mycket ;).

Av Emmelie Larsson - 9 november 2014 20:27

Denna helg var min lediga helg efter tolv dagars arbete. Två dagars ledighet, så underbart! Men har jag varit hemma? Har jag vilat? Näää!
Denna helg vart allt inplanerat samma helg såklart så då får man prioritera bort vilan ;).

Lördag började med att vi var på dop. Min bästa kompis lilla dotter skulle döpas och jag har fått äran att bli hennes Gudmor! Tänk vilken uppgift, känns lite magiskt och mäktigt, jag är Gudmor åt fantastiska lilla Leah! <33 Ett fint dop med trevliga människor runt om. Massa fina presenter fick hon också.

Direkt efter dopet åkte jag hem, var hemma exakt en timma innan jag och hundarna packade in oss i bilen och förberedde oss för en fyra timmars resa till Jönköping, Huskvarna lite mer exakt! Igår var de äckligt jobbigt att köra bil i mörkret. Jag var väldigt trött i ögonen och skallen. Det var väldigt mörkt och inga lysen längs vägen, mina egna lysen på bilen är väldigt dåliga och måste bytas snarast! Samt att det regnade och det var väldigt mycket bilar i motsatta fil, jag tycker det är riktigt jobbigt med mötande bilars lysen. Men, jag kom fram levandes!

Vi stannade hos Ida, Tuva och Mixi. Första gången vi träffades. Mixi bodde dock hos grannen då vi skulle sova över :). Ida tog emot oss med öppna armar och vi trivdes väldigt bra i hennes sällskap och hade en trevlig lördagskväll där. Tack för allt! <3

Mina hundar måste få en stor eloge. De är vansinnigt duktiga att komma till nya miljöer, människor och situationer måste jag säga! De sprang in i Idas lägenhet som de bott där i hela sina liv. Hälsa glatt på alla och fann sig till ro och va hur trygga som helst i nya lägenheten samt i samhället utanför. Duktiga hundar!

Imorse for vi till Mullsjö brukshundsklubb då vår uppfödare (Hyzz uppfödare!!!) anordnat en miniträff för de som kunde och ville komma! :D så jäkla skoj!
Hyzz kull är det 8st men idag vart vi 4 inklusive Hyzz. Men på lägret i vår/sommar så hoppas vi att alla kommer! :D ska bli så sjukt roligt!

Idag träffade jag massa nya människor och hundar. De allra flesta är ifrån zathungen men några hade med sig sina övriga hundar också. Tex jag hade med Olga som alltid! <3

Otroligt nöjd över dagen. Riktigt kul att De syskonen igen, en jämn kull i storlek och de verkade va väldigt lika i sättet också. Tok glada och härliga individer med en vilja av stål! ^^

Sen träffade vi även en del ifrån G-kullen som är Hyzz halvsyskon. Samma mamma. Väldigt kul att se dessa som är lite äldre. Verkligen en toppendag med så himla mysiga människor. Detta kan jag leva länge på! Tack alla! <33

Träffade även Jonna som jag också fått kontakt med via instagram & Facebook precis som med Ida. Underbart skoj att ha er tjejer med idag! :D

Idag är ja hög på livet. Enjoy! ^^

Jag och min guddotter Leah! <3

Igår kväll hos Ida

Imorse satt han med Ida vid frukosten ^^

Syskonen!

Hyzz med sina 3 syskon

Valpar och föräldrar

Fina pappa Molle. <3

Mamma Ezz och pappa Molle

Olga en så sjukt fantastisk tjej. <3

Bild ifrån Ida!
Helix, Hazze, Hyzz och Hxa

Bild ifrån Ida! Hyzz ;)

Glada ^^

Trött tjej

Presentation


En blogg om rottweilerbruden Olga född 120820 samt vår nya pojke Hyzz, en Australian Kelpie född 140614.

Följ vår vardag och våra äventyr i text och bilder :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se