rackarunge

Senaste inläggen

Av Emmelie Larsson - 2 november 2014 12:55

Jag har levt i tjugofem år, och sen grundskolan har jag haft otrolig dålig självkänsla och självförtroende. Jag var väldigt blyg som liten. Framåt 7-8an i grundskolan började jag säga ifrån när pojkarna var elaka på raster eller lektioner. Mobbing. Kränkningar. Slag. Jag lärde mig säga ifrån. Ta tillbaka kontrollen. Men klart saker kan sätta spår. Men man får lära sig gå förbi spåren, att inte se tillbaka.

Att sen komma in på Djurgymnasiet var en riktig boost för mig. Fick riktigt bra vänner och hittade även min bästa vän Rebecca! Vi var ett gäng på 12 tjejer som umgicks varje dag och så ofta vi kunde utanför. Från gymnasiet har jag några av de närmaste kvar! Helt underbart. Självkänslan och självförtroendet vart klart bättre i gymnasiet. Både inom hund och för mig själv.

Sen vet jag inte vad som hände. Inom egen hundträning och att lära ut så tror jag inte alltid på mig själv. Jag tänker för mycket och undrar alltid 'vad ska den personen tycka'. Jag har alltid haft svårt för att träna enskilt inför andra, att någon eller några kollar endast på mig och min hund. Jag får inre panik. Tycker det är fruktansvärt jobbigt. När jag träffade Elisa höll jag på skita ner mig när hon skulle kommendera eller bara kolla på när jag tränade haha. Jag är tryggare nu i hennes sällskap, men kan ändå känna prestigeångest, stressen att jag inte är tillräckligt bra, att vi ska göra något riktigt tokigt! (So what?! Egentligen!). Eller att jag inte kan ge förslag eller hjälp till andra som tränar.

Men sen finns det även andra som jag ser som nära vänner som jag INTE kan köra framför utan att vara pissigt nervös. Fast det är mina vänner. Nära vänner. Ändå nervöst!

Jag brukar ofta säga till andra att inte jämföra sig själv och sin hund med andra ekipage. För alla har olika förutsättningar, alla har olika liv, olika tid och olika sätt. MEN ändå gör jag samma misstag själv  -och jämför!
Ofta, mycket och om olika saker.

Jag Vill också ha tävlat i LK1 med Olga. Vill köra vår debut. I alla fall kunna träna min hund så mycket som man vill och hunden vill. Ja vill också köra kickbike mm. Och jag VET att vi haft miljoners bakslag och klossar som bromsat oss. En hund som inte har samma förutsättningar som andra. Vi försöker och vi kommer komma framåt, för de gör vi, hela tiden, även om vi tar ett steg bak ibland, så tar vi två fram! Men ändå vill man kunna ha det där "hundlivet" där man tränar, lever livet i skogen och kan göra vad som helst. Vill slippa ha "fixar hon detta utan att bli halt?" I skallen inom allt vi gör. Jag jämför, massor. Fast jag vet att jag INTE SKA!! Nackdelen med Facebook, instagram, bloggar - den sociala median. Man kan jämföra överallt.

Lilla Hyzz, 4,5 mån. I mina tankar hade jag en plan. Vi har inte alls gjort allt. Han är med mycket, överallt där han får. Han kan inte skillnaden på sitt och ligg ännu. Han kan sitt. Han kan ligg med handtecken. Han kan klossen, men inte 100% på ingångar mm. Han SKULLE kunnat massor om jag gjorde en bättre plan för honom, och träna små pass varje dag. Men de gör vi inte alltid. Och jag jämför ändå. Andras valpar som kan mycket. Samtidigt intalar jag mig att han är just det - EN VALP! Man behöver inte ha bråttom. Vi har olika liv. Men ändå skär det. Inombords. Ångest, stress, panik, självförtroendet. Duger jag?
Varför dessa jävla tankar, jag har två super glada hundar!

Livet är en bergodalbana. Hold on. Skratta, gråt, skrik, åk banan igen, kör om, men håll i dig. Livet går upp och ner men man stannar alltid på plan mark innan man går av!

Försöker intala mig själv, att vi lyckas varje dag, med något litet. Ett litet steg i rätt riktning. Vad som helst som är positivt. Hyzz är en valp, vi kommer framåt ändå. Olga är 'under rehab' och vi jobbar oss framåt. Vi lever, vi har varandra. VI MÅR BRA!

Jag ÄR bra! Jag har två fantastiska hundar. Jag ger dem tak över huvudet, mat, vatten, KÄRLEK! Jag skulle gå genom eld för dem. Så vad gör de egentligen, att vi är i olika stadier. Ingenting. Fuck off stupid minds! Vi levererar på vårt sätt.

Intala mig själv:
Sluta jämför. Sluta ser ner på dig själv. Du är BRA!

Fuck off.

Av Emmelie Larsson - 27 oktober 2014 16:49

I helgen gjorde Olga äntligen sitt MH! Hon är ju 2år, och syskonen gjorde vid 14mån. Men eftersom Olga ff körde väldigt mycket rehab och var inte tillräckligt fräsch så fick hon inte köra då. Men bättre sent än aldrig!

Härligt nog så fick vi med oss Malin Steen även på detta MH! jag tycker hon är fantastisk duktig med hundarna på MH banan. Hon leker och tjoar, ger inte upp! Magnus och Veronica var också väldigt bra! Magnus kämpa på väldigt bra med alla hundarna på avståndsleken också måste jag säga! Härligt med engagerade figuranter, testledare och beskrivare. Gunnel Ferm förde protokollet ;).

Känd mentalstatus och 1a på skott utan problem! Fick även höra att jag har en trevlig glad tik som inte har några aggressivitet hos sig. Hon försökte såklart låta tuff på MH (mot spöken tex) men hon sa att man hör att hon bara försöker haha!

Olga är otroligt pigg nu och behöver träna massor haha. Dock märks det också väldigt tydligt att hon inte kört sin rehabilitering sen operationen. Kroppen är inte helt 100 och det är såklart riktigt surt att hon inte ens klarar 4v utan trask utan att kroppen visar att trasken saknas. Ska hon någonsin slippa rehab varje vecka?! Ibland känns allt så hopplöst och meningslöst. Men hon är pigg, glad och kan vara lös, springa runt, träna mm så länge hon hålls i form och kör rehab så är vi glada. Så länge hon är frisk och glad och har ett värdigt liv! :)

Vi hoppas att vi kan trappa ner rehaben till 1gång varannan vecka eller något sen. Men det får ta den tid det tar. Hon älskar livet i alla fall och det märks. Hon älskar träning och fart och fläkt!
Hyzz blev 19v i söndags. Han växer så det är inte klokt ^^. Vi längtar tills den 11nov då börjar vår nya kurs på 10 tillfällen på 90min vardera! :)

Nedan lite bilder :)

Fått nytt halsband

Den växer

Finaste <3

Försöker komma igång på gymmet igen

Den växer som sagt!

Trött tjej på jobbet

Av Emmelie Larsson - 21 oktober 2014 21:01

dåligt med uppdateringar här just nu. Det är så himla mycket överallt. Olga är otroligt pigg efter hennes operation och bryr sig inte längre om stygnen. Nu tar vi längre promenader igen men att vara lös har vi inte tillåtit. Hon har dock lyckats springa på tomten två gånger! Men det har ju gått bra hehe!

Har kört lite inomhus träning med båda hundarna på mornarna innan jobb och på kvällarna! Olga har mest varit för att göra något så ibland på amatör nivå och ibland seriösa pass ;). Hon älskar verkligen träningen! Just nu är hon SJUKT taggad på ALLT Jag erbjuder! <3 ^^

Hyzz blev 18v i söndags och växer som ogräs! ^^
Han har tränat på ingångar, klossen, nostarget, ligg, sitt samt lekövningar. Han är också väldigt rolig att träna med, han tänker så det knakar och testar tills matte ger belöning!
han är även anmäld till en ny kurs! :D

I lördags for jag och Hyzz iväg till Hundhallen i Haninge för att träffa Linda och hennes kelpietik Mist på 5månader. De busade massor och hade jätte roligt tillsammans. Trevlig matte och trevlig liten tik! :D

Ska försöka få lite tätare inlägg igen!

Olga vad med i Rottweilertidningen

Av Emmelie Larsson - 12 oktober 2014 18:15

Idag höll jag en prova-på-träningsdag inom rallylydnad för nybörjare för Stockholms hundungdom, vi var på Kymlinge (kista bk). Vi var ute och inne, lite teori och små övningar som är nyttiga inom rallyn sen praktiska övningar ute. Samt en fika paus! :) totalt 3h hade vi tillsammmans. Duktiga ungdomar under 15år. Yngsta deltagaren var 11år :).

De fick testa på en massa olika skyltar, gjorde en minibana sen tog vi en paus för fika. Efteråt vart det ännu fler skyltar och sist en slutbana på 10 skyltar. Duktiga elever med duktiga hundar. Hade tur med regnet som inte kom förrän vi hade slutbanan.

Nu tar vi det lugnt hemma. Olga är alldeles för pigg för sitt bästa just nu och idag är det dag 9 sen operation. Hon skall fortfarande ta det lugnt men hon tycker något helt annat. Hyzz tränas smått varje dag och det är superskoj att kolla in hans framsteg.

Nu vill jag hitta en rolig kurs!
Idag blir Hyzz 17v! :)

8v vs 17v.

Tiggare.

Av Emmelie Larsson - 5 oktober 2014 21:58

Idag har jag jobbat så min snälla mamma har varit hos oss och passat hundarna. Olga sover för det mesta om dagarna men är klart piggare än tidigare. Och mera med i vad som sker runt omkring. Men ligger helst och vilar vilket hon SKA göra. Hon sover mest i soffan när vi är med, då hjälper vi henne upp och ner. Annars ligger hon i komposthagen, där kan hon även vara helt ifred ifrån valpen. Men tycker han är väldigt duktig på att låta henne vara.

Imorgon kommer Rebecca hit och ska passa Olga från 12-16.30 då jag jobbar och Mika åker iväg till plugget. Underbara vän som hjälper till! <3 Hyzz följer med till dagis. Men vill inte ha Olga där ännu. Kliniken sa att hon kan börja följa med på onsdag om hon ändå bara är i personalrummet. Olga träffar ju aldrig dagishundarna heller så vi får se hur hon mår på onsdag.

Idag har Elisa kommit förbi en snabbis med en 25års present till mig! :D hon hade köpt ett 'back on track nättäcke' till Olga! Hon vet att jag försökt köpa det sen i januari men har allltid fått prioriterat annat! Olga har ju ärvt Zebulons BoT Täcke men de är tjockare. Nättäcket kan de ha inomhus och även sova med. Äntligen har jag ett, tack tack Elisa!!!

Lilla Hyzz fick visa upp lite för Elisa. Vi visade nostarget när han ska dutta i handen, vi visade klossen, vi visade lite inkallningsövningar, kontaktövning samt liggövning! :) det är så kul att studera Hyzz, man verkligen ser hur han tänker! :D så jäkla söt!

Vi gratulerar även Elisa och Zews som idag tagit sina 2 sista förstapris i LK2 och kan nu lägga till en ny titel i namnet! Heja er!

Trött valp!

Av Emmelie Larsson - 4 oktober 2014 23:13

Först måste jag säga att jag har lite bloggtorka just nu. Det är så mycket som händer runt om så det är fullt ös känns det som. Men vi lever, alla tre!

Vi kör på på dagarna med hunddagis sen Ica på tisdagar och torsdagar efter dagis. Samt en dag i veckan städar jag på pappas firma samt varannan helg jobbar jag på Ica. Vilket betyder att jag jobbar 12 dagar i rad hela tiden sen ledig 2, sen börjar det om. Onsdagar och fredagar slutar vi i alla fall 12.30 så då hinner man andas ut och göra mera saker.

Hundarna är fantastiska på dagis! De sköter sig otroligt bra och jag är så stolt över mina fina! <3

Hyzz blir 16v imorgon. Stora killen! Jag funderar på vad för kurs vi vill gå som nummer två. En tävlingsinriktad för valp eller en helt vanlig grundkurs/valpkurs. Hmm.. Har ni tips på bra kurser i Stockholm så skriv gärna! :D
Skriv gärna varför ni gillar instruktören och kursen också.

Idag har vi tränat lite inkallning, nostarget, kontakt och liggövning med Hyzz. Han tycker det är hysteriskt roligt. Duktiga pojke!

Min älskade Olga är nyopererad. Strax över två år och redan genomgått 3,5 operation. Båda armbågarna på olika tillfällen, öppnat bogen och tittat men ej skrapat rent eller så där av 1/5 gång ;). Samt nu denna operation. Jag lämnade in henne i fredags morse och hämtade henne efter jobbet. Innan och efter varje löp har Olga haft besvär. Vi har varit inne efter varje löp för besvär och kollat om det är livmodern. Senast förra helgen, åkte vi in akut till Albano som jag skrev tidigare, även där tyckte de att hon ska ta bort livmodern, kastreras. Men jag har velat vänta för att slippa så mycket tätt inpå. Men när de misstänkte på Albano att det var på gång igen så förstod jag att det snart skulle ske. Att få livmodersinflammation är livshotande och inget man ska leka med. På Albano ville de avvakta då det inte var akut så vi bokade tid hos en annan för nytt utlåtande och ny koll, resultat vet ni. Det bestämdes att den skulle ut direkt. Tur att vi inte väntade längre. Nu slipper vi mer problem!

Olga sov hela kvällen igår. Idag har hon sovit mest hela tiden också men lite piggare eller kanske stadigare är rätt ord. Hoppas hon är ännu piggare imorgon har mindre ont. Min tappra krigare. Nu måste bara allt gå åt rätt håll för oss, vad mer kan man få?! Det räcker oavsett för längesen och Olga förtjänar att få leva loppan och vara den glada fina kamrat som hon är! <3


Vi testade alla nya reflexer ;)

Ska in till veterinären

Äntligen hämtat min tjej!

Egen koja, de brukar vilja ha mörkt när de är lite höga på smärtis och efter op. Där sov hon hela kvällen tills vi skulle lägga oss

Stygn !

Köpte en body på kliniken. Hon har den på hela tiden, så himla smart! Tratt har hon på nätterna samt när jag inte är i närheten.

Av Emmelie Larsson - 28 september 2014 21:02

Vi kan börja med att gratulera köttbulle valpen Hyzz på sin 15v dag! Han växer så de knakar i benen. Växer på höjden och vägde 9,7kg tror jag det var igår ;).

Han har fått byta foder då han inte alls var bra i magen på förra. Fes hela tiden och bajsa ofta och löst. Nu är det mycket bättre så hoppas det håller sig med nya fodret från ZooZoo!

Vi har avslutat vår kurs på K9 Education för Kickan Nikolic och jag tycker kursen var givande men tog slut väldigt fort. Vi har inte alls tränat så mycket som vi ville under kursen men försöker allt vi kan :). Väldigt mycket runt om men vi kämpar på :).

Olga då? Jo hon haft 2v då hon mår sämre i kroppen. Ryggen har bråkar lite samt vänster fram och vänster bak har hon varit stel och lite öm i. Samt att hon verkar störa sig på höger tass då hon slickar sig mellan trampdynorna tills de blir sår. Mina funderingar ligger på att artrosen i tårna stör henne. Ena veckan fick vi backa i träningen på trasken så hon fick inte trava/springa. Förra veckan sprang hon lite i alla fall. Men hon har varit rätt låg hela veckan och inte känts med helt. Men jag har chansat att hon är öm och har en dålig period i kroppen.

Som några läst så vart hon dålig lördag morse. Spydde upp maten, vägra äta, spruta rakt ut ur rumpan, låg och höll sig för sig själv. Då Olga haft mycket besvär med flytningar både innan och efter löp så blir jag alltid osäker för livmodersinflammation. Jag har bestämt för ett bra tag att hon ska kastreras men velat vänta så hon inte behöver allt på samma gång. Men nu blir det absolut i höst, snart!

Vi for in till Albano igår kväll och de tog blodprover, körde ultraljud som inte visade något konkret men de såg lite diffust ut. De tyckte något fanns men man kunde inget specifikt säga. De ville röntga ifall de syntes något där men brukar man inte se på ultraljud så ser man sällan på röntgen. Men föremål kan man se. Man såg ingenting på röntgen förutom att tarmen och mage var lite irriterat. Och hon har små känslig mage så förståeligt. Hon hade även en del höga vita blodkroppar. Så det ÄR ju något. Men inget konkret som sagt. Men de misstänkte ändå pågående livmodersinflammation, att det är på gång eller i väldigt tidigt stadie så man kan inte se något om man inte öppnar och kollar. Eller avvaktar till mer "akut tillstånd".

De sa att Olga kunde stanna över natten och få dropp. Men jag sa snabbt nej. Lämnar inte in henne någonsin om hon inte är akut och hon måste stanna. Hon har det mycket bättre hemma i trygg miljö. Under natten har vi tagit tempen var 3e timma. Hon har varit risig i magen under natten och dagen. Men är ändå piggare och ätit. Men vi har koll, tar tempen regelbundet och kollar av henne.

Hela kalaset lgår gick på 9117:-, visst att det är helg men det är VIDRIGT hur mycket djursjukhusen kan ta på en helg. Pinsamt mycket pengar för inga jävla svar alls! Huvudsaken är såklart att hon mår bra och lever.

Hon skötte sig helt fantastiskt igår. Mattes duktigaste tjej! <3

Stort tack till Frida som alltid finns där med stöd och råd när det gäller min älskade Olga. Kunde man adoptera en uppfödare skulle vi inte tveka <3. Finns inte ord för allt du gör och gjort för oss! Puss på dig!


Lilla Hyzz fick en egen promenad i skogen idag. Skutta runt som den lilla känguru han är. Lekte vid vattnet och råka ta ett för stort kliv åt sidan så det blev lite djupt och han doppa hela sig ;). Tokiga valp!

Snart är det oktober och vi välkomnar hösten som verkligen stormat sig in!

Gos hos husse

Åka hiss till jobbet

En av vägarna måste man ta. Frågan är vilken...

På Albano..

Imorse i sängen <3

Världens bästa Olga <3333

Av Emmelie Larsson - 14 september 2014 21:30

Idag for vi iväg till Stockholm Södra BK i Farsta för att träna med Elisa och Zews. Idag har det varit väldigt varmt ute måste jag säga. Skönast var det när vinden låg på och gav lite svalkande luft.

Tyvärr orkar inte Olga i evigheter när solen ligger rakt på. Men vi hann träna en del i alla fall. 2min platsliggning med Zews gick bra. Jag vill gärna att hon har hakan i backen men det är svårt när det är varmt ute då hon börjar flåsa och alltså lyfter huvudet då och då. Men vanligen lägger hon ner huvudet igen. Hur som så låg hon kvar sina 2min.

Elisa agerade lite störning sen på egen platsliggning och det gick bra. Men behöver absolut träna mera. Med hakan i backen ;). Ligger kvar de gör hon iaf och det är viktigast.
Sen körde vi fotgående som vanligt och hon har en bra attityd och kontakt, jag måste bara få till ett bättre kroppsspråk i svängarna och ha tydligare signaler inför svängarna. Sen kommer de sitta bättre ;). Blir jag bättre så blir hon bättre!

En inkallning körde vi, bra fart med jämt tempo, bra ingång också. Duktig tjej!

Körde lite ställande under gång som går bättre men en bit kvar. Vårt svagaste moment. Läggande under gång går bättre men jag vill ha det snabbare. Öva på. Vill nöta massor men vill inte anstränga hennes armbågar för mycket varje gång heller så det får bli lite som det blir känns det som. Om hon inte är den snabbaste spelar ingen roll, men ett snabbare tänk vill jag ha. Ibland tar hon något extra steg.

Hyzz då, jo först och främst blir han 13v idag. Han vägdes idag också och väger 9,2kg. Inte vägt honom sen han kom hem faktiskt. Han har även fått ett nytt sele idag. Dock ska jag byta det då jag tog fel modell ;). Tokigt.

Hyzz fick träna lite Byteshandel som går otroligt bra. Min duktiga lilla pojke. Sen körde vi lite läxor ifrån kursen vi går. Måste få in ännu mer träning dock. Behöver inte vara långa pass men några minuter här och där varje dag.

Vi hittade även Hyzz syster Hera på klubben idag så de fick leka liten stund. Sen tog vi en promenad i skogen med Elisa och hundarna.

Hundarna har sovit för det mesta sen vi kom hem. Lekt med varandra i omgångar annars sover de nöjt.
Imorgon är det jobb på dagis igen sen är det kurs på kvällen för Hyzz!

Ha de gött!

Presentation


En blogg om rottweilerbruden Olga född 120820 samt vår nya pojke Hyzz, en Australian Kelpie född 140614.

Följ vår vardag och våra äventyr i text och bilder :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se