rackarunge

Senaste inläggen

Av Emmelie Larsson - 5 juni 2015 13:59

Vi är redan inne på 5e juni. Sommaren är officiellt här och solen lyser riktigt starkt idag. Superhärligt väder. Så glad för alla som tar studenten idag i det ljuvligs vädret.
Grattis!!! :D själv var det 7år sen jag tog studenten, SJU ÅR! Är det möjligt?! Helt jävla galet haha!

Denna helg är jag ledig och ska njuta av fina vädret. Lite små planer men annars ta det lugnt och umgås med hundarna. Kanske hinner vi spåra i helgen! Vore mysigt!

Några bilder som togs igår med mobilen kommer här! :)

ANNONS
Av Emmelie Larsson - 1 juni 2015 14:33

I veckan som har varit så kom vi äntligen igång att börja simma två kvällar i veckan. Onsdagar och söndagar simmar vi nu och vi simmar utan Frida. Vi har diskuterat ett mini schema hur jag ska öka eller minska Olgas simpass i minuter. Samt att vi fortfarande håller kontakten med frågor och svar. Sen kommer jag be Frida känna igenom Olga då och då och se vad hon tycker. Vi klarar oss utmärkt på egen hand nu, och jag simmade ju faktiskt min förra hund, labben Zebulon i ett par år helt ensam också. Så är inte nybörjare ;).

I onsdags så simmade Olga 2x10 min intervaller, med 1min paus i mitten. Igår, söndag så simmade hon först 15min, paus 1 1/2min sen sista intervallen 10min. Detta pass var lite jobbigare för henne. Så på onsdag så kör vi nog 2x10 igen eller 2x12. Öka lite långsammare :). Sen om det känns bra för henne och inte verkar för jobbigt så är tanken 5min ökning i veckan, inte per gång men per vecka. Man får ha lite koll helt enkelt och se hur det går för just Olga. Alla är ju olika individer.

Det känns väldigt gött att simma två gånger i veckan. Mer regelbundet är så mycket bättre för Olga. Nu jäklar!
Sen kommer vi dessutom kunna simma en del i havet hemma när det blir varmare i vattnet! :)

Lilla Hyzz ska också få lära sig att simma. Havet kommer han absolut få bada och simma i, sen tänkte vi nog testa någon gång i poolen också längre fram. Men först är det fokus på Olga i just poolen! :)

Lite bilder ifrån simmet samt några få ifrån Gålö havsbad när vi var där med hundarna i fredags! :)

[Bild]

ANNONS
Av Emmelie Larsson - 14 maj 2015 21:35

Idag har jag varit ledig och även imorgon har jag ledigt för att sen jobba helgen, fram till nästa fredag!!

Imorse åkte jag och hundarna hemifrån 10:10 och åkte till Stockholmsavdelningen (kista BK även kallat) där vi träffade Linda&Idd samt Cecilia&Ira! Började med en liten promenad och ja vad ska jag säga, Hyzz _suger_ på koppelgående haha. Sjukt jobbig att gå med, framförallt när det är andra hundar med. Han hetsdrar och ska vara överallt och ingenstans. Men men, mitt egna fel och vi ska helt klart lägga mer fokus på koppelgående nu! Och jag ska ALDRIG glömma sele när vi ska träffa andra! Han är "bekvämare" i sele för båda. Han är enklare att hålla med sele när han är sådär och det är bättre för hans kropp!

Sen fick han sitta i bilburen med öppen baklucka och vänta. Började träna med Olga. Hyzz var såklart missnöjd men vart tyst till och från. Sen var han helt tyst. BRA!!

Olga då, alltid taggad och så himla rolig att träna! Min älskade rottweiler. Vi startade med lite ploj med targetplattan, hon ÄLSKAR att springa och stampa på plattan ^^. Så taggad att hon tjuvstarta ett par ggr och var överlycklig för att hon ville ha belöning när hon gjorde rätt ;).

Vi körde allt med små pauser mellan varje moment vi körde. Efter pausen körde vi en hel del ingångar med fokus att hamna helt korrekt varje gång, hon slarvar ibland annars. Vi körde två hopp över hinder eftersom vi aldrig tränar med hinder. Vi körde även lite fotgående. Sen körde vi faktist inget mer. Korta små pass. Vill inte köra massor när hon ska på rehaben efter.

När Olga var färdig fick hon ligga i bilen med back on track nättäcket och vila medan Hyzz fick komma ut. Han var väldigt flängig och "hej hela världen här är JAAAAAG, seee mig, hör mig" när han kom ut ur bilen. Så vi började med att bli lugn i kopplet och sitta/ligga stilla. Medan Linda och Idd tränade lite längre bort körde jag lite enkla ingångar och det gick bra. Sen körde vi "tigga träning", jag vände mig ifrån honom och varje gång han sökte upp mig och tog kontakt fick han belöning. Sen paus.
Sen beröm när han var lugn och la sig eller satte sig.

Sen släppte jag honom lös och körde lite spontan kontakt i rörelse. Medan han tog lite ärevarv av glädje så tvärvände jag ifrån honom. Varje gång han kom åt mitt håll men inte sökte upp min kontakt så tvärvände jag. Han började haja detta mer o mer i slutet och ju mer jag svängde och vände ju mer sökte han upp mig och fick leka en stund.

Så dessa små övningar har vi gjort idag. Och ska lägga mer fokus på. Mer passivitet, mer fokus på MIG hela tiden och mer tigga träning trots små störningar mm. Annat får vänta ett tag. Vi kan träna mer lydnad hemma. När vi är med andra ska jag utnyttja situationerna och träna på bland annat detta ;). Så tråkigt men såååå nyttigt för honom! Heja oss!

Sen kollade vi på när de andra började köra agility! Efter en stund for vi dock vidare emot Dogland för Olgas simpass hos Frida! :)

En trött Olga somnade rätt fort när vi kom hem! :)


Juste, idag blir även lilla Hyzz hela 11 månader gammal! :D helt galet!

Lite träning idag iaf! Även om motivationen är väldigt bortblåst så måste vi försöka!

8v vs 11 månader

Trött tjej!

Spanade in kaniner o höns häromdagen

Av Emmelie Larsson - 8 maj 2015 19:55

Idag gick vi promenad där vi inte alls brukar gå. Lite roligare att försöka variera promenaderna.

Sen har vi tränat lite tricks och stadga på platsliggning inomhus med båda hundarna. Mysigt och roligt! :)

Resten av kvällen blir lugn. Imorgon blir det mer rörelse ;).

Älskar dessa nya koppel!

Älskar denna toka! <3

Och denna lilla grabb! <3

Av Emmelie Larsson - 7 maj 2015 12:34

Vi har haft två veckors uppehåll ifrån Olgas sim, och det blir totalt 3v med denna vecka. Men nästa vecka startar vi igen. Redo att rocka loss i bassängen ;).

Under den senaste tiden har vi bara tränat smått till och från. Men inga rena träningspass utan mer i samband med promenader eller liknande. Ja en del på tomten har vi iofs kört. Ingen direkt motivation för träningen just nu. Så vi myser och har skoj mest :)

Beställde ett varsitt koppel till hundarna i varsin färg. Olga fick rosa och Hyzz neongrön. Sen en spårlina på 15m som är orange som är deras delande färg ;). Allt i antiglid material, snabb leverans också. Beställde ifrån mach.nu på söndag kvällen och de skickades på måndag och kom fram onsdag! snabbt tycker jag! :)

I helgen ska det bli Hundhelg iaf, ser fram emot ledig helg med de fyrbenta! <3

Av Emmelie Larsson - 27 april 2015 21:46

Igår lurade jag med mig sambon till Gålö naturreservat för att promenera med hundarna. Jag har påbörjat vägen en gång men hade allt för lite tid på mig för att ta mig runt så vände. Började dessutom åt "fel" håll.

Nu började vi åt rätt håll, men hade ingen aning om terrängen på den sidan haha! Det började fint med stigar i skogen, förbi något hus och lite berg, sen kom första trätrappan rätt brant uppåt. Där började terrängen ;).

Var mycket berg på den sidan och en några till trätrappor för att kunna ta sig upp eller ner. En del ställen endast berg att klättra i.

När man gått mer än halva så kommer man till en stenig stig att vandra längs vattnet, så fint! Och slingan avslutas med skog och normal stig. Promenaden är 4,2km och tog oss en timma. Nu har vi testat denna väg och jag kommer absolut gå där fler gånger och kanske utöka med 2,1km till eller var det var. Denna gång avstod vi. Denna slinga är ingen tur jag kommer ta med Olga på igen, inte alls bra för henne. Men det visste jag ju inte innan. Hon fixar rundan men alla branta trappor och berg är inget för hennes kropp. Nästa gång blir det endast med Hyzz! :)

Hundarna sov rätt iallafall på kvällen så lite nöjda ändå!

Av Emmelie Larsson - 23 april 2015 11:39

Idd kom ju i måndags kväll och nu börjar man vänja sig vid tre hundar istället för två. Kan dock erkänna att långpromenaderna tar jag endast med pojkarna och så går jag ensam med Olga sen. Annars blir de så dragit haha. Min kropp fixar inte att hundarna drar egentligen. Hyzz drar rätt mycket, han är inte så stark men ligger på hela tiden. Det går bättre men absolut inte bra koppelgående ännu. Olga drar mycket 10 första minuterna sen brukar hon lugna ner sig och till slut går hon långsamt, för långsamt och hänger inte med.

Pojkarna har mer energi så därför får de mest långisar nu. Men Olga har hängt med på två längre men då har jag faktiskt haft sällskap av Evelina som hållit i en hund ^^.

Hyzz och Idd har verkligen super skoj tillsammans. Leker massor ute och gärna inne också om de får. Olga och Idd leker också och verkar gilla varandra rätt bra faktiskt ^^.
Men alla tre får inte leka tillsammans, de blir för livat haha. Olga får leka minst faktiskt, hennes kropp är inte helt okey med att leka varje dag.
Men hon är nöjd ändå! <3

Några bilder på hundarna :)

Hyzz

Hyzz

Idd

Idd

Hyzz & Idd!
Idd sitter på en kulle så inte så mycket högre än HYZZ ;)

Olga

[Bild]

Av Emmelie Larsson - 21 april 2015 10:12

Ett litet tag sedan jag lyckades få iväg ett inlägg igen. Hyzz kurs är slut och då blir det även lite mindre inlägg haha. Men jo hans kurs är slut nu och vi har inte bokat något nytt utan kör på själva ett tag nu. Får träna med kompisar och så. Rätt skönt att inte ha något uppbokat just nu.

Vi har däremot spårat lite och kör lite lydnad till och från. Men skulle ändå vilja få in lite flow i träningen och gärna träffa andra mer regelbundet. Dock jobbar jag varannan helg och andra har ju egna liv ;). Så inte alltid lättaste att få ihop date.

Även hittat ett mysigt ställe att gå på, ett naturreservat så hundarna måste ju dock vara kopplade men så fint!

Olga var och simmade i torsdags. Det gick bra ändå. Kommer aldrig ihåg exakt hur länge hon simmar men första intervallen va nog 6min och andra 4min kan ja tro, sista vet jag inte. Men inte helt säker men hon simmade på och det blir lite längre varje gång! :)

I skrivande stund har vi en till kelpiepojke hemma, Idd som är 2år. Vi passar honom från måndag kväll tills fredag em/kväll! Super mysigt.

Hyzz och Idd leker mest och de har verkligen roligt tillsammans! Men Idd och Olga gillar varandra också. Men låter inte alla tre leka tillsammans de blir väldigt mycket. Så mest leker pojkarna men Olga och Idd får också vara tillsammans till och från och små busa en kort stund. Annars får hon hålla sig till Hyzz som är van med hennes lite mer berdusa leksätt ;).

Imorse gick jag upp 4:40, gav upp soveriet då pojkarna började gnälla och ville antagligen umgås haha! Jag skulle dock ändå upp 05. Så strax efter 05 gick jag ut med Hyzz och Idd på en 45min rask kopplepromenad. Stackars Idd, han är lite mer viltintresserad och man såg tydligt att han fick nos på en del spår ;). Sen mötte vi inte mindre än 6 rådjur på olika ställen och alla var inom 8-10m avstånd haha. Men han skötte sig fint i kopplet.

När vi kom hem bytte jag in pojkarna mot Olga ;). Vi tog liten skogspromenad och körde lite Fotgående, ställande, läggande och en inkallning. Egentid med prinsessan är nog det bästa ^^ <3.

Hundarna borde iallafall vara någorlunda nöjda nu ett tag. Efter jobbet blir det premiärtur med alla tre. Heja mig! ;)

Idd, Olga, Hyzz!

Hyzz bakom och Idd framför

Presentation


En blogg om rottweilerbruden Olga född 120820 samt vår nya pojke Hyzz, en Australian Kelpie född 140614.

Följ vår vardag och våra äventyr i text och bilder :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rackarunge med Blogkeen
Följ rackarunge med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se