rackarunge

Senaste inläggen

Av Emmelie Larsson - 17 februari 2015 10:13

Nu har jag en till fråga till alla läsare där ute, vilket Dragsele använder ni?

Hyzz är ju 8månader nu och snart får han börja små träna inför olika dragsporter. Och redan nu kan man hu vänja honom med selet. (Till vardags har han ett RUKKA-sele). Jag vill i framtiden springa med honom samt cykla. Och nästa vinter vore det såklart skoj med någon vinteraktivitet med drag.

Så, vilket sele föredrar ni till vilken aktivitet? Har ni olika för olika saker eller ett och samma som passar till allt?

Vad har NI för utrustning till ER själva? :)

Av Emmelie Larsson - 16 februari 2015 14:57

Vilka företag föredrar ni för att få hemleverans utav foder till era hundar?

Mina hundar äter standardt vild och normal och vi har hittills fått den hemkört utav ZOOZOO.com men nu vill vi byta leverantör.

Så, vilka är återförsäljare utav standardt och har hemkörning? :D

Av Emmelie Larsson - 15 februari 2015 17:06

Igår vart Hyzz och hans fina syskon hela 8månader. Känns så sjukt galet att de redan är så "gamla". Känns som jag hämtade hem min 8v valp igår!! ;)

Idag gick vi en timme ute runt golfbanan och i skogen. Fotade hundarna lite också samt hemma på tomten. Strålande sol dagen till ära!

Hade tänkt lägga varsitt spår till hundarna men dit vi åkte var det tydligen jakt så jag ledsna haha. Vart ingen spårning men mysig promenad.

Igår gick vi också två lite längre promenader. Först gick jag 50min med hundarna på morgonen sen gick Mika och jag ut med hundarna på dagen. Skulle bli en 20-30min promenad bara men det blev nästan en timme till.

På tisdag är det äntligen dags för kurs för Hyzz och mig sen på torsdag är det simning för Olga!

Dagens bilder kommer nedanför,

Min stiliga pojke

Bästa !

Min snyggaste Olga! En sann dröm!

Ett hjärta av guld!

Av Emmelie Larsson - 12 februari 2015 11:57

I tisdags så vart det ingen träning för Hyzz då vi inte kunde delta. Väldigt tråkigt men ibland blir det så. Jag har dock insett att jag inte skrev något om träningen veckan innan.

Förra veckans kurs gick väldigt bra! Första tillfället på fortsättningskursen för Lotta. Hyzz har blivit tystare måste jag säga, vilket är så himla skönt! Ljudande hundar är ingenting jag föredrar direkt haha! Så är väldigt glad att han lugnat sig lite på den fronten. Men det är bara öva vidare på att vara tyst medan man väntar ;).

Ska försöka minnas vad vi tränade på, var inte så mycket tror jag.

Vi kollade ingångar och fotgående, ingångarna är väldigt bra. Fotgående så har vi inte så många steg ännu med full fokus. Och jag vill ha mer fokus innan man går längre. Och vi introducerade även vänster svängar.

Sen körde vi Tandvisning, alla stod pp rad så fick Lotta komma fram och hälsa på oss och sen kolla hundarnas tänder. Sen bytte vi även så vi deltagare även fick kolla på varandras hundar en och en. Tandvisningen gick otroligt bra! Han satt kvar med fokus vid min sida och fortsatte kolla på mig medan någon kollade tänderna. Lotta satt även på huk framför honom och han skötte sig.

Hyzz är ju en otroligt social kille, han ÄLSKAR människor och ska helst vara i deras ansikte och pussa hela tiden. Så att han fokusera på uppgiften trots att någon sitter framför honom är väldigt bra! :)

Platsliggning körde vi också har jag för mig. Det gick bra!

Vi kollade sitt till ligg, och stå från ligg.
Det är vad jag kommer ihåg i alla fall ;). I tisdags var vi ju inte med men fått reda på läxorna och ska försöka jobba på't!

Av Emmelie Larsson - 3 februari 2015 17:18

Tror nog att dessa saknar matte idag! Så fort ja la mig i sängen för att vila lite så kom båda och la sig på mig!

Av Emmelie Larsson - 2 februari 2015 18:11

Helgen är redan över och det har varit tråk väder hela helgen när jag äntligen är ledig, lite surt! Men långpromenad båda dagarna med hundarna ändå.

Jag har hunnit med gymmet både lördag och söndag vilket känns väldigt skönt!

Igår så har jag och Elisa 2h på Hundhallen som jag bokade redan i november tror jag. 21-23, senaste tiderna haha. Men de var de enda som fanns, och då bokade jag ändå redan i november!!!

Träningen igår gick väldans bra. Är otroligt nöjd med båda hundarnas engagemang och utföranden. Jag hade en liten plan i huvudet som jag följde samt lite annan träning.

Olga fick köra fotgående, apportering (2ans), testa lite mer med metallen, öva två hopp, ställande och två olika länkningar. Plats med störning också.

Hyzz fick öva plats med störning, gick otroligt bra! Han fick öva på hopp (väldigt lågt), han körde ställande och läggande, fotgående samt så fick Elisa testa att träna med honom och hon börja med något helt nytt, runda en kon! Jag tror det var allt vi körde.

Små korta effektiva pass och det är så skönt att kunna byta hund så den andra får en paus! :)

Riktigt mysigt att träffa Elisa och hundarna igen! <3

Puss ;)

Av Emmelie Larsson - 1 februari 2015 08:30

Igår var jag och Mika på gymmet på morgonen och när vi kom hem så tog vi ut hundarna på en långpromenad i skogen. Vi gick även förbi Dalarö Kvarn. Första gången jag är där och jag har bott på Dalarö i 25år ^^.

Av Emmelie Larsson - 28 januari 2015 20:22

Igår, tisdag så var Hyzz och jag på kursavslutning för Lotta Linusson. Våran tävlingsinriktade valpkurs som pågått i 10veckor. Tiden går fort, väldigt fort på så många plan egentligen.

Hur som, igår var sista tillfället. Vi var 4 av 6 deltagare som kämpade på. Lotta pratade först sen började träningen. Alla fick köra igenom hela LK1s moment en och en. Vissa har kommit längre och andra lite mindre. Otroligt kul att testa alla momenten som vi tränat på i alla fall och se ungefär vart man står.

Hyzz var duktig men kändes inte alls lika pigg som vanligt igår. Han hade varit lite gasig i magen innan så kanske hade lite ont i magen. Han var inte helt speedad som annars.

Momenten gick bra och jag vet vad vi måste jobba på. Men jag kan ärligt även säga att vi inte alls har tränat 110% på allt utan små steg i taget av olika anledningar.

Vi ska hur som gå fortsättningskursen med hela gänget och vi ska försöka satsa ännu mer inför dessa 10 kommande veckor! :)

Hyzz och kompisen Yowie

Gänget ifrån igår

Presentation


En blogg om rottweilerbruden Olga född 120820 samt vår nya pojke Hyzz, en Australian Kelpie född 140614.

Följ vår vardag och våra äventyr i text och bilder :)

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se